Tudtad, hogy nem csak az googleban hirdetők fizetnek a googlenak, hanem akár a google is fizethet neked? Ezt nevezzük Google AdSensnek. Na nézzük mi is ez pontosan és hogyan, mit kell csinálnunk, hogy fizessen nekünk a google. Ami nélkülözhetetlen az egészhez, hogy legyen egy vagy akár több honlapod. Röviden, nagyon dióhéjban a Google AdSense az nem más mint a honlapodon megjelent hirdetésekért fizetett szolgáltatás.

Először is fontos tudnod, hogy a googleben kétféleképpen hirdethetnek azok az emberek akik online marketingezni akarják a weboldalukat, szolgáltatásaikat, termékeiket. Ez a Google Adwors és a Google Display Hálózatán a hirdetés. A Google Adwordsszöt már biztosan láttál, ismered. Amikor megnyitod a googlet és rákeresel egy bizonyos kulcsszóra akkor megjelennek az organikus találati lista elején vagy jobb oldalt a fizetett hirdetések.

adwords.png

A Google Display Hálózatán a hirdetés pedig az amikor nem a google találati listájában jelenik meg a hirdetés hanem bizonyos honlapokon.

 

.adsense_kep.jpg

Tehát ha van egy vagy akár több honlapod akkor engedélyezheted, hogy az oldaladon hirdetések jelenhessenek meg. Ha a látogatók a te oldaladon járnak és rákattintanak ezekre a hirdetésekre akkor ezért te pénzt kapsz a Googletől. Eddig nagyon egyszerűnek tűnik a dolog és könnyű pénzkereseti lehetőségnek is. Mert ugye van egy honlap, rajta az engedélyezett hirdetések és csak hébe-hóba ránézel, hogy mennyi pénzt hoz neked a honalapod. Csakhogy mindenért meg kell dolgozni. Ha igazán azt akarod, hogy a honlapod ilyen formán hozzon neked pénzt akkor azért tenned kell egy-két dolgot. Mikor juthatsz leginkább legtöbb pénzhez ez esetben? Csak akkor ha a te honlapod ott van a google organikus keresőjének az első 10 helyezettjében. Valljuk be őszintén, ma már az emberek rákeresnek bizonyos szavakra és akiket kidob a google, az első 10 találatban még böngésznek, de a következő oldalra már nem valószínű, hogy mennek. Ahhoz, hogy az első 10 találatban legyél, nem kis munka van és az is fontos, hogy a honlapod mivel foglalkozik, vagyis mi az amit te a honlapodon értékesítesz. Ez lehet bármi, de fontos, hogy hasznos tartalom legyen ne csak egy kamu oldal amivel te pénzt akarsz keresni a Google Display hálózatán. Mert a Google mindent elbírál és ha kamu az oldal akkor nem engedi, hogy hirdetések jelenjenek meg az oldaladon. Gondolj csak bele, ezekért a hirdetésekért fizettek hogy megjelenjenek a display hálózaton vagyis értékes honlapokon. Nem muszáj, hogy feltétlenül árulj valamit, írhatsz te blogot is akár a Barbie babákról is, de annak érték kell, hogy legyen, Sok sikert a pénz kereséshez!

Címkék: google adsense google adwords google display

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketingegyszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr855889268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása